Lentäjän ihanat pimenevät elokuun illat

Moi taas pitkästä aikaa! Mitä kuuluu? Tänne kuuluu hyvää! Olen innoissani kun on päästy lempikuukauteeni, elokuuhun. Elokuussa on mystinen tunnelma. Erityisesti elokuun illoissa. Luulen, että se tunnelma tulee siitä, että on pimeää ja kuitenkin lämmintä. Sellaista on aika harvoin Suomessa. Sen sijaan etelässä illat ovat aina sellaisia.

rapujuhlatElokuussa on vaikka mitä mukavaa ohjelmaa. Meillä on tulossa muun muassa rapujuhlat, jotka järjestetään jokavuotiseen tapaan meidän pihamaalla. Yksi vuosi hommattiin terassilämmitin netistä, ja se on palvellut hyvin jo useita vuosia. Joka vuosi rapujuhlien aikaan se saa erityistä kiitosta. Onhan lämpimän lampun alla kivempi istuskella ja pystytään viipymään ulkona pidempään eikä tarvitse heti siirtyä sisälle. Lämmön lisäksi lamppu antaa meidän mielestämme suojaa hyttysiltä. Ihan kuin niillä olisi liian kuuma lampun lähistöllä.

Meillä on onneksi iso terassi ja hyvä puutarhapöytä ja tuolit, niin onnistuu paremmin isomman joukon tulla juhlimaan. Siksi ehkä meidän piha onkin valikoitunut juhlien pitopaikaksi. Juhlissa on kivaa se, että kaikki tuovat jotain, niin järjestämiseen ei mene ihan älyttömästi resursseja. Yleensä minä hommaan ravut ja leivon kakun. Se onkin oikeastaan se, mitä minulle jää tehtävää. Muut tuovat loput.

Millaisia rapujuhlia teillä järjestetään? Olisi kiva kuulla muidenkin juhlista ja elokuun perinteistä!